Trond

Årets festivalutstiller, Kjell Thorjussen

Årets festivalutstilling med kunstneren Kjell Thorjusse

Åpner lørdag 23. juni kl. 13.00
v/ordfører Arne Thomassen.
Kunstneren Kjell Thorjussen er til stede.
Kunstnerisk innslag:
Ingrid Vetlesen og Monica Tomescu Rohde.

Årets festivalutstiller, Kjell Thorjussen,
er født 7. mars 1942 i Porsgrunn.

Da jeg fikk mitt første farveskrin og blyanter etter krigen, var det gjort!
Fortryllelsen ved å skape et  bilde opphører aldri.
Utdannelsen i faget fikk jeg ved Statens Håndverks og Kunstindustriskole og  siden ved Statens Kunstakademi 1965-1976.
Men utdannelsen fortsetter i prosessen med nye bilder, det være seg tegning, grafikk eller maleri. Blir aldri helt utlært.
I 1977 fikk jeg kjøpt en maskinpresse for steinlitografi fra Danmark. Sammen med Reidar Fritzvold og Frans Widerberg startet vi et komplett litografiverksted i Oslo.
Deltatt på Høstutstillingen og andre kollektive utstillinger i Sverige, Danmark og Norge. Innkjøpt av Nasjonalgalleriet og andre samlinger.

Denne utstillingen består stort sett av eldre litografier og nyere malerier.

Opera- og operetteperler

Ingrid Vetlesen (sopran) har sin utdannelse fra konservatoriene i Tromsø og Stavanger, samt Operaakademiet i København. Hun debuterte i 2008 ved Det Kongelige Teater som Barbarina i Figaros Bryllup, og har siden sunget roller ved teatre og festivaler i både Norge og utlandet (Aarhus Sommeropera, Nationaltheatret, Grieg-festivalen, Dubrovnik Summer Festival, Fjøsfestivalen, Oslo Operafestival m.m.). I tillegg er hun en ettertraktet solist og kammermusiker. Ingrid har mottatt flere stipendier og priser, både fra offentlige og private aktører. Sommeren 2017 flyttet hun til Lillesand og arbeider nå frilans derfra, både som utøver og pedagog.

Mads Wighus (baryton) er fra Trondheim. Etter studier på Barratt-Dues musikkinstitutt og Operahøgskolen i Oslo, ble han ansatt som solistpraktikant på Den Norske Opera og Ballett i 2009.  Han har sunget ved flesteparten av de norske distriktsoperaene, og i 2014 - 2016 var han ansatt som sanger i Møre og Romsdals fylkeskommune. Ved siden av sitt virke som operasanger er han en aktiv konsertsanger, både med opera, operette, romanser og croonerrepertoar med storband. Han har mottatt flerfoldige priser og stipendier, deriblant Den Norske Operas venners Talentpris. Sørlandspublikummet husker kanskje Mads fra åpningsgallaen i Kilden i 2012, hvor han også var å oppleve som Papageno i Mozarts Tryllefløyten samme år.

 

Monica Tomescu-Rohde (piano) har sin utdannelse fra musikkuniversitetet i Bucuresti, Musikkonservatoriet i Tromsø, og til slutt tok hun den høythengende diplomeksamen ved Norges Musikkhøgskole.  Monica har vunnet priser i musikkonkurranser både i Romania og andre land. I 2010 debuterte hun i Oslo Konserthus under Oslo Operafestival. Hun har også opptrådt under Oslo Griegfestival, Frankofonifestivalen, KulturNatt, Lunsj med Kultur og i direkte sending på både NRK og rumensk kringkasting. Monica er en aktiv konsertpianist som de siste årene har valgt å fordype seg i repertoar skrevet av kvinnelige komponister.

(Earling Nikolaisen erstattes med Monica grunnet sykdom)

Stavangerkameratene

Stavangerkameratene

 

Sommeren 2015 oppsto det unike samarbeidet i Stavanger da Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og Ole Alexander Mæland ble spurt om å opptre sammen på åpningen av volleyball-VM. Der fremførte de “Vekk meg opp” for aller første gang, deres egen norske oversettelse og arrangement til Avicii’s megahit “Wake Me Up”. Responsen var så bra at de bestemte seg for å gi den ut vinteren 2016 og dermed var gruppa et faktum. I juni 2016 slapp de den egenskrevne låten “Bare så du vett det”. Utover sommeren og høsten vokste den og ble en stor hit på radio med A-listing på bl.a. NRK P1 og mottok gullplate for mer enn 7 millioner streams. Suksessen ble avløst av den tredje singelen “Bare du” som også ble A-listet på NRK P1.

 

 

 

De fire artistene som utgjør Stavangerkameratene har i tillegg til egne prosjekter, utgivelser og konserter blitt kjent for et stort publikum via TV. Kjartan Salvesen vant Idol i 2004, Tommy Fredvang er bl.a. kjent fra X-Factor i 2009, MGP i 2012 og Stjernekamp i 2015, Glenn Lyse vant Idol i 2007 og Ole Alexander Mæland har bakgrunn som vokalist i Elle Melle og deltok i The Voice i 2012.

 

 

 

Vekk meg opp: https://www.youtube.com/watch?v=U-b0li_BixI

 

Bare så du vett det: https://www.youtube.com/watch?v=mYtopwLx-oQ

 

Bare du: https://www.youtube.com/watch?v=8KfcpnUYju8

 

Det Betales

Det Betales er tilbake med det vi kan aller best, nemlig å spille det beste fra The Beatles. Etter 2 år med temakonserter, så er det befriende og gjøre akkurat som vi vil. Hva er så det beste av The Beatles ?

Det kommer nok an på hvem du spør og når du spør. Den ene dagen er jeg veldig glad i en spesiell låt og neste dag kan det være en annen, så det endrer seg for meg og sikkert også hos mange andre. Uansett så er det noen låter man ikke kommer utenom når man skal spille det beste av The Beatles. Man er nærmest forpliktet til å spille nr 1 hitene , og det er ikke få ! Hele 27 låter nådde førsteplass på hitlistene. 

 

Det Betales er et tributeband og har alltid vært det, men noen kopi av The Beatles er vi ikke. De som håper å se 4 mann som har tatt plastiske operasjoner, vil kanskje gå skuffet hjem 🙂 Bandet har hele tiden søkt å gjøre musikken på sin egne måte, men med stor ydmykhet i forhold til originalene. Noen ganger er det morsomt å strekke strikken, og lage en helt annen versjon også. Selv om vi jobber med coverlåter er det viktig å ha musikalske utfordringer og det er bare vi som kan sette grensen for hva som er lov. Stort sett er vi veldig innenfor, og vil sikkert låte slik man forventer at et tributeband skal låte. Vi tar ikke folk med på museum, men viser hvordan vi tror The Beatles hadde spilt låtene dersom de holdt på fremdeles. Vi henter selvfølgelig mye inspirasjon fra Paul McCartney i hvordan han gjør de gamle slagerne, og vi liker den måten å tenke på som han gjør. 

 

Gjennom 40 har Det Betales hatt mange medlemmer, men gjengen som står på scenen i dag har vært samlet mer eller mindre i snart 20 år. Det hender med oss som andre at det dukker opp behov for å ha med en vikar, men vi er heldige som har et stort nettverk også av tidligere medlemmer som gladelig stiller opp når de blir spurt. Det Betales er blitt en institusjon og vi som jobber sammen er blitt som en stor familie.

 

På våre websider finner dere hele tiden oppdaterte spilleplaner, slik at dere kan plotte ut hvor og når det passer å se og høre oss. Kom gjerne bortom scenen og si hetter opptreden, vi vil gjerne hilse på flest mulig av dere.  

Irsk aften med Killieburne Brae

Irsk aften med Killieburne Brae    
Killiburne Brae skaper den ekte irske pubstemninga
Sjanger: Irsk trad og folkrock

Havnetomta
Billett kr 250,-
Servering, Aldersgrense 18 år

Bandmedlemmer
Petter Fuhre: sang, gitar, tinnfløyter, bouzouki
Oskar Fidjestøl: sang, gitar, banjo, bouzouki
Bjørn Tore Roksvåg: Fele, kor
Audun Eken: En- to- og trerader, bodhran, kor
Kjell Otto Bøyeie: Bass, kor
Ragnar Moen: Trommer, perkusjon, kor

Hjemsted
Killieburne Brae er fra County Buskerud, nærmere bestemt Modum og Sigdal. Og nærmere Irland er det neppe mulig å komme.

Det har vært uttalt om Killiburnes:
"Jeg har fått nytt irsk favorittband."
(Pat i Kongsberg Lyd)