NYTT ALBUM FRA STEIN TORLEIF BJELLA 

Året rotera. Vidda passera. Øyvind kjenne alle. Tone gjer meg usikker.

Øvre-Ål Toneakademi lanseres 24. april. Som på de tre første soloplatene (trilogi) er Kjartan Kristiansen nå tilbake som produsent. Albumet er spilt inn i Amper Tone og Studio Intim Oslo. På Øvre-Ål Toneakademi spiller Bjellas faste våpendragere: Kenneth Kapstad trommer, Eirik Øien bass, Geir Sundstøl på strenger og forskjellig. En rekke venner og gjestemusikanter bidrar også.

All tekst og musikk på Øvre-Ål Toneakademi er skrevet av Stein Torleif Bjella, bortsett fra låta Fødd på eit fjell som er skrevet av Ole Paus, og som Bjella synger på halling.

Singelen Mitt namn er Stein slippes 20. mars. Stryk- og blåsearrangement er skrevet  av Mari Persen.

Øvre-Ål Toneakademi:
1. Sundre City
2. Ekkel Fisk
3. Mitt namn er Stein
4. Følsom person blues
5. Fødd på eit fjell
6. Min kjære og ven
7. Frisøren i sentrum
8. E likte deg
9. Fiskesangen
10. Fortapt spelemann

Stein Torleif Bjella har blant annet mottatt Spellemannsprisen, Edvardprisen, Prøysenprisen og Bendiksenprisen for låtskriverkunsten sin. I 2017 kom diktsamlinga ”Jordsjukantologien nr. 1”. Samme år ble teaterstykket ”Kan nokon gripe inn”, basert på Bjellas tekster, sett av 33.000 på Det Norske Teatret. Bjella var tidligere låtskriver og vokalist i bandet Tolv Volt som gav ut platene ”Auraspray” og ”Kalas” i 1999 og 2003.

Bjellas soloplater:
2009 Heidersmenn
2011 Vonde Visu
2013 Heim For Å Døy
2016 Gode Liv
2018 Jordsjukantologien Musikken (spoken words)
2020 Øvre-Ål Toneakademi