Utstillinger

Utstillinger i Tingsalen

Inger-Ann Olsen, artquilt

Utstillingen åpner lørdag 26. juni og varer tom fredag 2.juli kl 11:00 - 17:00

Salgsutstilling med innrammede bilder, quilts, collage og tekstile kunstkort.

Jeg har arbeidet med tekstile uttrykk siden jeg som 11-åring arvet min farmors broderieske.  Siden har tekstil og fargeglede vært en stor del av livet, og ført meg inn i en spennende, kreativ verden.

Etter utdanning innen søm av klær og vev, ble imidlertid artquilt min favoritt og det har ført meg rundt i verden på utallige kurs og workshops. Siden 2000 har jeg designet mine egne artquilts.

Min inspirasjonskilde er ofte jazz, tekst, natur og bylandskap. Jeg har alltid vært begeistret for å eksperimentere med varierte, tekstile  uttrykksformer som farging, trykking, maling og rusting. Jeg benytter meg av denne erfaringen når jeg designer og overflatebehandler en ny quilt. For å oppnå ønsket effekt  hånd- eller maskinquiltes arbeidene.

Interessen og lidenskapen for artquilts har resultert i samarbeid med andre norske og utenlandske kunstnere og for tiden er jeg medlem av ARTiNOR, bestående av 4 etablerte norske artquiltere. I tillegg er jeg medlem av TEXNET 2, en internasjonal gruppe med 21 tekstilkunstnere fra Europa, Australia, USA og Canada.

Tidligere har jeg deltatt på gruppeutstillinger i inn- og utland, bl.a. Praha, Luxembourg, Birmingham, Alsace og Karlsruhe.

På denne utstillingen presenterer jeg tekstile arbeider som er resultatet av siste 10 års spennende eksperimentering.