Jorun Vatland

Store Norske Seeger Sessins Band

Store Norske Seeger Sessions Band
Amerikanske folkeviser fra de harde 30-åra og framover, fremført med både fele, banjo, trekkspill, blåsere og gitar.
13 musikere lot seg inspirere av repertoaret som Bruce Springsteen har gjort kjent gjennom sine Seeger Sessions-plater. Her snakker vi om amerikanske folkeviser fra de harde 30-åra og framover, fremført med både fele, banjo, trekkspill, blåsere og gitar. - Dette er musikk om gamle cowboys, gruvearbeidere, gamblere, jernbaneslusker og annet fintfolk. Denne musikken ble skrevet i en tid da folk flest ikke hadde platespiller i huset, så låtene måtte være så fengende at de ble husket første gang man hørte dem på radio. Kanskje er det derfor det alltid blir både allsang, dans og andre tildragelser når bandet, som har tatt navnet Store Norske Seeger Sessions Band, står på scenen Totalt består bandet av 13 musikere, majoriteten fra Indre Østfold, men Värmland, Oslo og Drammen er også representert. - Det er ingen enkel sak å putte bandet i bås sjangermessig, men skal man prøve så kan man si det er en god blanding av New Orleans, Dixieland, hestepop, lassojazz , irske toner og en dose god gammaldags rock´n roll.

 

 

 

Belizio-Kamelen-OnklP

BELIZIO
Emil Cabral Hortman, bedre kjent som Belizio, er artisten med mye på hjertet.
Livet hans har vært en reise få kan matche. Født i Bergen og oppvokst i Kristiansand ble han som tolvåring bedre kjent med sine røtter på Belize, hvor han ble introdusert for dancehall og reggae og begynte å skrive sine egne låter inspirert av disse, inkludert rap, hiphop og trap.
For kort tid siden slapp han ut av fengsel etter å ha sonet i 4 år, 2 på ungdomsanstalt i Spania og 2 år på Åna i Norge. Som et tidligere medlem av den beryktede Barnevernsbanden levde han et utagerende og hektisk liv, men tiden i fengsel ga ham et nytt perspektiv på livet. I fengsel ble musikken mer eller mindre det viktigste i livet hans, og han brukte det som en kanal der han kunne sette ord på sine følelser, frustrasjoner, bekymringer og fortelle om sin reise i livet.
Belizio vil fokusere på en karriere som artist og produsent framfor å fortsette på en kriminell løpebane, og vi har mye bra låter å vente fra den unge artisten.
I 2018 slapp han singelen «Greier meg greit» sammen med kompisen Lille Glenn og fulgte opp i 2019 med dobbeltsingelen «Holde ut/Slipp meg fri» som en del av EP’en «Ute igjen».
 
Kamelen
Marcus Kabelo Møll Mosele, bedre kjent som Kamelen aka Slim Kamel, ble kjent over natten da han i 2015 rømte fra polities varetekt samtidig som han slapp singelen «Si Ingenting». Den norske rapperen fra Laksevåg i Bergen er signert med rapkollektivet og plateselskapet NMG/G-Huset og har siden gitt ut mengder med musikk. Kamelens debutalbum «Ambivalent» kom ut 27. november 2017 med 11 låter om et liv i kaos preget av av store kriminelle ambisjoner og sosiale avvik, og 2018 slapp han EP’en «Lyca» med fire låter. Kamelen har for lengst etablert seg som en undergrunnsfavoritt og har blitt en viktig musikalsk stemme for en ofte stille og underrepresentert gruppe i det norske samfunnet. Den voksende diskografien hans er blant de største i landet innen hiphop som soloartist. Idag slapp han låta Ba Spis som en del av hans kommende album og den har allerede streamet 27k ganger før kl har blitt 15:00 og folk e ferdig på jobb og skole . Kamelens sitat om låten: måtte vente til etter ramadan med å slippe denne. Den tiden av måneden der mine muslimske venner skal unngå fristelser som bl.a sex og mat, no som ramadan er over Ba Spis Låten er fjerde singelen ( 1. Fuck m meg 2. Kingpin 3. Vil ba vekk) fra kommende albumet med tittelen Kingpin Slim som slippet planlegges høsten 2019 etterfulgt med turne/spillejobber landet rundt. Vil ba vekk , låten Kamelen slapp for en drøy måned siden (10/5/2018) har allerede rukket å få nesten 1.1 mill streams ,har vært inne på Spotify top 50 siden dagen den kom ut og er fortsatt å finne der på listen idag. Låten er også blitt b-listet på radio NRK P3 Han var nominert til Spellemannsprisen 2018 i klassen Årets gjennombrudd & Gramostipend.
 
ONKLP
Hele Norges Onkel
Pål Tøien, bedre kjent som OnklP – har i 15 år levert låter hele Norge fester, gråter og ler til. OnklP vokste opp i den gamle OL-byen Lillehammer og fikk i ung alder en stor interesse for rap. Da han gikk på ungdomsskolen gjorde han skriften sin uforståelig slik at at lærerne hans ikke så at han skrev musikktekst i skoletimene - dermed fikk han utfolde seg og bli til den prisvinnende tekstforfatteren han er i dag.
Dirty Oppland
Det var ikke et stort miljø for hip-hop og rap i Lillehammer tidlig på 2000-tallet, men det fantes to rivaliserende hip-hop grupper der. Etter en uoverensstemmelse med det lokale politikammeret slo gruppene seg sammen, og dannet Dirty Oppland. Dette var et kollektiv fylt med kreative og dedikerte rappere som lagde en demo de sendte til Tungtvann. Tilbakemeldingen de fikk var at de var to stykker som skilte seg ut : nemlig Jaa9 og OnklP. I 2002 gjestet duoen låta ”Stikk av scena” på Tungtvann sin ”Påfyll EP”
Jaa9 & Onklp Duoen Jaa9&OnklP fikk tidlig en dedikert og relativt stor fan base ved å gi ut låter gratis på nettet. Da de gav ut sin første mix-tape ”Bondegrammatikk” i 2003, solgte den såpass mange eksemplarer – at den fortsatt idag står som den mest solgte mixtapen i Norge. Duoen produserte en rå mix av kredibilitet, kommersialitet, troverdighet og skamløshet på en måte som til da hadde vært uhørt innen Norsk hiphop. De ble fort populære i noen man nesten kan kalle for en nisje, som norsk rap var i musikkbransjen da. Etter at duoen hadde gitt ut albumet ”Sjåre Brymæ” i 2004, satset Pål Tøien på et soloprosjekt som kom ut i 2005. Dette albumet het ”Det kunne vært deg” – og var en undergrunns hit i rap miljøet, og albumet er fortsatt er relevant i dag. Sammen har Jaa9&OnklP opplevd en enorm suksess, og skrevet hitter som ”Kjendisparty”, ”Glir forbi”, ”Fredag” og ”Hvem faen”. Duoen turnerer fortsatt rundt i Norge, og leverer alltid god stemning og fantastiske live shows. Dette er noe av grunnen til at de fortsatt er like relevante i dag, 15 år etter de begynte. Norges farligste boyband Det var bak i en røykfull nightliner - et sted mellom Zurich og København, ideen om OnklP & De Fjerne Slektningene oppstod. Et vellykket samarbeid mellom OnklP og Oslo Ess gav gutta mersmak til å skape ny musikk og nye røverhistorier. Med produsent/gitarist Johan Larsson, trommis Tommy Manboy fra Turboneger, bassist/vokalist Knut Oscar Nymo og gitarist/vokalist Åsmund Lande fra Oslo Ess samt keyboardist Simen Stensland pluss rapperen OnklP var lineupen komplett og absolutt ingen trommehinner eller pikehjerter kan være trygge. Slekta leverer en beinhard hybrid av rap og melodiøse rock elementer som ikke har blitt gjort før. Temaer som kjærlighet, dop, død og en liten anelse håp rullet sammen til en tjukk sigar og røyka på bakrommet. Styggen på ryggen Etter slektningene entret den norske musikkscenen har de levert hits som har berørt hele landet. Den største hitten deres ”Styggen på ryggen” tar for seg en tematikk som var med på å endre hvordan det norske samfunnet snakket åpent om psykisk helse. Låta ble rost opp i skyene av politikere, næringslivstopper og bransjefolk. Monterhitten fikk en sekser i VG, OnklP vant Edvartsprisen i klassen tekstforfatter og låta var også nominert til P3 Gull og 2x spellemann.
I 2014 gjestet OnklP tv2 sitt program ”hver gang vi møtes” – her fikk hele Norge bli kjent med rapperen fra Lillehammer som i en årrekke har levert god musikk, bra liveshows og et håndknippe skandaler. Siden dette har Jaa9&OnklP, og OnklP & de fjerne slektningene gitt ut to album hver seg – OnklP har lagt konkursen bak seg, og er klar for sitt andre soloalbum.